Voor wie?

Voor kinderen ingroep 6, 7 of 8 (10 - 12 jaar).

Wat leer je?

Je leert met 10 vingers typen zonder dat je op het toetsenbord hoeft te kijken. We noemen dit het tienvingersysteem blindtypen. Dit doen we met behulp van het programma Typehelden

Wat neem je mee naar de les?

Op de eerste les hoef je helemaal niets mee te nemen. Op les oefen je op een laptop van Instituut Noord.

Wat doe je op les?

Op de eerste les krijg je de stickers waarmee je thuis het toetsenbord moet blinderen en de inlogcodes voor het programma Typehelden. Samen met je docente verken je het programma en leer je al de eerste 8 letters. Op de volgende lessen leer je stap voor stap er steeds nieuwe letters bij. Op les 5 en 6 leer je hoe je een verslag en e-mail moet maken. Je juf let op de juiste vingerzetting en (zit)houding. Heb je vragen dan kun je deze altijd aan haar stellen. 

Wat heb je thuis nodig?

Thuis heb je een computer of laptop met een goede internetverbinding nodig. Als je op een laptop oefent is het handig om daar een extra toetsenbord aan te koppelen. Het programma Typehelden is een webbased programma dus je kunt gelijk, na inloggen, aan de slag. 

Wat moet je thuis doen?

Thuis plak je gekleurde stickers op je toetsenbord zodat je vanaf les 1 gelijk blind typt. Je logt met je eigen codes in op Typehelden. Samen met je reisgenoot ga je langs de 11 steden en maak je elke dag een missie. Per dag ben je ongeveer een half uur met een missie bezig.

Na elke les start je vanuit een andere stad en staan er weer 10 nieuwe missies voor je klaar. Tijdens de reis verdien je punten. Heb je genoeg punten verzameld dan kun je weer leuke items voor je reisgenoot shoppen in de winkel.
Je reisgenoot helpt je en geeft je tips. Kom je er toch niet helemaal uit of heb je andere vragen dan kun je binnen het programma Typehelden je juf mailen. Ze helpt je graag zodat je thuis weer verder kan.

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus start in oktober/november en duurt ongeveer 5 maanden. In deze periode heb je 8 lessen die eenmaal in de veertien dagen bij jou in de buurt worden gehouden. In de vakanties is er geen les.

Hoe sluit je de cursus af?

Na les 8 is het type-examen. Op het examen mag je laten zien dat je minimaal met 110 aanslagen per minuut blind kan typen. Daarbij maak je een verslag en een e-mail. Na het examen is gelijk de uitslag en de diploma uitreiking. Hierbij mogen je ouders, broertjes/zusjes, opa en oma etc. natuurlijk bij zijn. Wanneer je (nog) niet slaagt voor het examen dan oefen je nog even door en mag je een paar weken later (kosteloos) herexamen te doen. 

Wanneer er bij inschrijving ervoor gekozen is om geen examen te doen krijg je na de laatste les een certificaat.

Waar wordt de les gehouden?

Op heel veel plaatsen geven wij typelessen. Misschien zelfs wel bij jou op school, dorp of stad of ergens anders in de buurt. Wil je graag leren typen? Vraag dan je ouders of zij (vrijblijvend) het info aanvraagformulier of het briefje wat je van school hebt gekregen willen invullen. Wij nemen dan contact op en informeren je ouders wat de mogelijkheden zijn. 

Waarom leren typen bij Instituut Noord?

  • omdat samen leren typen veel leuker is dan in je eentje

  • omdat je in de buurt naar les kan

  • omdat je examen kan doen en het typediploma kan halen

  • omdat, je...... gewoon GOED en SUPERSNEL wilt leren typen!

In 8 lessen naar je diploma!

lesweken infographic

 

 

Instituut Noord

Marjan (10 jaar)

Het was gezellig en ik kan nu veel sneller mijn werkstuk van school maken